SGH / CLP/ REACH

La marquage de substances dangereuses devient de plus en plus important. La nouvelle législation SGH / CLP pose des nouvelles exigences pour l’étiquetage de substances dangereuses. Altec vous offre les meilleures solutions sur le marché. Nous vous proposons des matériaux résistants aux produits chimiques, qui peuvent être imprimés en full color. L’imprimante est utilisée en combinaison avec un logiciel fait sur mesure. Contactez notre équipe de vente pour une démonstration en ligne.
Contactez-nous

Nous vous offrons une solution sur mesure.
Nos conseillers sont à votre écoute.


Déscription de "SGH / CLP/ REACH"

Met de komst van GHS/CLP (Globally Harmonised System / Classification Labelling and Packaging) worden er andere eisen gesteld aan de labelling van chemicaliën en mengsels. Het bekende oranje vlak wordt vervangen door een rode ruit en het maximum aantal symbolen per label neemt toe. Altec heeft hier passende oplossingen voor die vallen binnen de REACH verordening. REACH staat voor Registratie, Evaluatie, Autorisatie en Restrictie van chemische stoffen. Onder REACH vallen alle bedrijven in de toeleveringsketen van een chemische stof. Ze zijn verantwoordelijk voor het veilig gebruik en het beperken van de risico's voor de gezondheid van de mens en/of milieu.

Voor chemicaliën of mengsels tot 50 liter is de LASSIE 2 printer uitermate geschikt. Deze printer print full color labels op een polyester materiaal dat bestand is tegen veel chemicaliën. Zo is het correct coderen van potjes en flesjes geen enkel probleem.
Vaten of IBC's kunt u beter coderen met de LASSIE XL. Deze A4 laserprinter maakt gebruik van kunststof labels die ook bijzonder goed bestand zijn tegen chemicaliën.